Hvordan foregår en portrætfotografering?

Når du ankommer, starter vi med at snakke om dine ønsker. Hvordan skal billederne være, skal det være afslappede, opstillede, ikke opstillede, konservative, klassiske, anderledes eller sjove portrætter? Skal du udstråle noget særligt i dine portrætter? Varme, integritet, tryghed, målrettethed, lederskab, magt, autoritet, glæde eller lign?

Hvis du har flere forskellige sæt tøj med, hænger vi alt det tøj, du har med på et stativ, så vi kan danne os et overblik over udvalget. Har du bestilt en stylist til portrætfotograferingen, vil hun hjælpe dig undervejs med sammensætningen af dit udvalg af tøj, sko, smykker og evt. andet regi.

Der er tid til, at du kan gøre dig lidt i stand inden fotograferingen. Imens vil fotografen stille lys op og gøre alting klar. Hvis du har bestilt en stylist til portræt fotograferingen, styler hun dig (dvs. hun står for hår, makeup og tøj). Når du er klar, starter vi selve fotograferingen. Undervejs vil du blive vejledt og guidet grundigt i, hvordan du skal gøre, hvordan du skal stå, og hvilken vej du skal kigge.

Når fotograferingen er slut, kigger vi billederne igennem. Ud fra disse kan du sammen med fotografen udvælge de billeder, du ønsker. Vi hjælper og vejleder dig gerne undervejs, hvis du ønsker det. Når du har valgt dine billeder, snakker vi om, hvad du/I kunne tænke jer af forstørrelser, eller om vi skal retouchere dine billeder.

Bestemmer jeg selv, hvordan mine billeder skal se ud?

Ja! Det er dig, der skal blive glad for billederne, så hos  Poze Photography bliver der lagt vægt på dine ønsker. Hvis du har set nogle billeder, du rigtig godt kan lide, enten på nettet eller i bladene, er du meget velkommen til at tage dem med som inspiration.
Hvis du har gjort dig nogle tanker om, hvordan stil, udtryk og belysning skal være, så må du endelig sige til. Forud for fotograferingen tager vi en snak om, hvad du kunne tænke dig, så hvis du har meget konkrete ønsker, er det altid en god idé at briefe fotografen forud for fotograferingen.

Efterbehandlingen/retoucheringen af billederne er en kreativ proces, som er meget forskellig fra fotografering til fotografering, så her er det fotografen sætter sit præg på hvert enkelt billede og giver dem det færdige look. Det er fotografen, der vurderer, hvad der vil se godt ud på hvert enkelt billede. Dvs. at det er fotografen, der beslutter, om billedet skal have en special tone, en særlig glød, en kraftig kontrast eller andet. Men igen, hvis du har nogle konkrete ønsker, er du selvfølgelig meget velkommen til at komme med dem.

Hvordan skal jeg posere?

Alt det skal du ikke bekymre dig om. Du vil blive grundigt guidet og vejledt undervejs. Det gør selvfølgelig ikke noget, at du øver dig lidt hjemme foran spejlet, men lad endelig være med at ”øve dig for meget”, det gavner nødvendigvis ikke.

Hvis du selv har en masse idéer, skal du endelig sige til, men ellers skal du nok få at vide, hvordan du skal gøre, og hvor du skal kigge hen undervejs. Hvis du har set nogle billeder du rigtig godt kan lide, enten på nettet eller i bladene, er du meget velkommen til at tage dem med som inspiration.

Hvad skal jeg have med?

Det er helt op til dig, hvad du vil have med til fotograferingen. Idet der sættes en time af til fotograferingen, er der rig mulighed for at skifte imellem flere sæt tøj, ændre på hår og make-up osv.
Du kan medbringe stort set alt, hvad du mener, er vigtigt for billederne. Det kunne være stole, borde, laptop, attachemappe, iPhone, bøger, blade, mapper, hatte, stok, butterfly osv. afhængigt af, hvad formålet med billederne er.
Det, du skal tænke på, er, hvad billederne skal fortælle? Hvad skal de udstråle? Varme, integritet, tryghed, målrettethed, lederskab, magt, autoritet, glæde?
Hvor skal billederne bruges og i hvilken sammenhæng?

Der er tid nok til, at du kan få nogle forskellige billeder med forskellige udtryk. Spørg fotografen til råds, hvis du er i tvivl.
Hos Poze Photography kan du altid få et møde forudgående for fotograferingen; dette er en del af servicen og koster ikke ekstra.

Må jeg tage en ven/veninde med?

Det er helt op til dig, om du vil have en veninde med. Du skal blot gøre op med dig selv, om det vil hæmme dig eller gavne dig, at du har en med, som sidder og kigger under fotograferingen. Det ville være ærgerligt, hvis det forhindrer dig i at slappe helt af. Først, når du slapper helt af, kan vi tage nogle rigtig gode billeder af dig. Men hvis du føler dig mere tryg ved at have en med, er du meget velkommen til det.

Vi har mulighed for at afskærme, således at du ikke kan blive set under selve fotosessionen; på den måde kan din veninde hjælpe dig med at udvælge billeder, hvis du ønsker dette.